Foto: ekrānuzņēmums
Kūkas “Trīs glāzes” recepte. Ļoti vienkārša pagatavošanā, bet vienlaikus ļoti garšīga
Sastāvdaļas šādai kūkai vienmēr atradīsies ledusskapī, biskvīti sanāk mitri un nav jāizmērcē. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās. Pagatavošana: Mērīšanai izmantojam jebkuru glāzi, man tā ir 250 ml.
Ņemam jebkuru skābpiena produktu, kāds atrodams ledusskapī – kefīru, rūgušpienu; man šodien ir jogurts – 1 glāze. Pievienojam 1 tējk. sodas. Lai pārliecinātos, ka soda ir nodzēsta, es pievienoju mazliet citrona sulas. Masa sāk putot – samaisām un noliekam malā.
Foto: ekrānuzņēmums
Citā bļodā iesitam 1 olu, pievienojam glāzi cukura, šķipsniņu sāls un samaisām. Tagad pielejam kefīru un vēlreiz samaisām. Pievienojam 1 glāzi miltu un 2 ēd. k. kakao pulvera. Samaisām un pievienojam 3 ēd. k. augu eļļas. Mīkla ir gatava.
20 cm diametra formu ieziežam ar augu eļļu, ieliekam mīklu un izlīdzinām. Cepam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 35–40 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti. Izņemam no formas un ļaujam atdzist. Nogriežam nelīdzenumus un sadalām biskvītu 3 daļās. Vispirms iegriežam ar nazi, tad griežam ar diegu.
Foto: ekrānuzņēmums
Pagatavosim krēmu. Man ir veikalā pirkts skābais krējums ar 20% tauku saturu – 500 grami. Pievienojam pūdercukuru pēc garšas – es neesmu saldummīlis, tāpēc pievienoju 2–3 ēd. k.
Tā kā krējums ir veikalā pirkts, lai krēms nebūtu šķidrs, to nedrīkst saputot ar mikseri – tikai viegli samaisa ar putojamo slotiņu, līdz pūdercukurs izšķīst.
Sākam veidot kūku. Ar krēmu pārziežam pirmo biskvīta kārtu, tad otru. Pirmo kārtu pēc vēlēšanās pārkaisām ar sakapātiem riekstiem – man ir valrieksti, iepriekš apgrauzdēti pannā.
Uzklājam otro biskvītu ar pārziesto pusi uz leju, pārziežam ar krēmu un pārkaisām ar riekstiem. Uzliekam trešo kārtu, apziežam malas un virspusi ar krēmu.
Precīzas sastāvdaļas un turpinājumu atradīsi otrajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- “Tad tu esi savējais!”: Roberto Meloni atklājis, kas ir jādara, lai iepatiktos latviešiemby Laura Kārkliņa
- Sākot no 12.jūnija sāksies izmaiņas: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar precīzu laika prognozi šai nedēļaiby Laura Kārkliņa
- Tomātu stādi kļūs spēcīgāki jau pēc nedēļas: vasarnīcas kaimiņš dalījās ātrā veidā, kā stiprināt augusby Rinalds Bergmanis